Wijn van Jan de Wijnman


Advies, training en workshops voor de bourgondische lifestyle

Heerlijk bij de wijn een kaasplankje van Jan

De beste druiven

De druiven voor rode Bordeaux (en rosé) wijnen zijn voornamelijk cabernet-sauvignon en de merlot en de cabernet franc. De rode wijnen zijn in het algemeen stevig met smaaktonen als zwarte bessen, kersen, chocolade en rijk aan taninne. Rode Bordeaux is een goede bewaarwijn.

Voor de witte Bordeaux wijnen zijn de meest gebruikte druiven de sauvignon blanc (zeer droog) en sémillon (uitstekend geschikt voor de edele rotting en essentieel voor de zoete Bordeauxwijnen) druiven.De zoete wijnen uit de Sauternes en Barsac zijn zeer beroemd als apperitief wijnen. De droge witte wijnen behoren niet gelijk tot de topwijnen, maar de kwaliteit is de laatste jaren aanmerkelijk verbeterd.

Bijzonder

Jan de Wijnman - Op Twitter

De druiven voor rode Bordeaux (en rosé) zijn voornamelijk cabernet-sauvignon, merlot en de cabernet franc. met smaaktonen als zwarte bessen, kersen, chocolade en rijk aan taninne...

We hebben weer de hand weten te leggen op een hemels palet aan wijnen. Die delen we graag met je...

Speciaal

Jan de Wijnman - Op Twitter

We hebben weer de hand weten te leggen op een hemels palet aan wijnen. Die delen we graag met je...

Nieuws

Nieuws van Jan de Wijnman

Nieuws van Jan de Wijnman

Voordelige Champagnes - meld je aan voor 20-12-2017

Wijn van Jan de promotie van het bourgondische leven

Geweldige leuke website van Fleximaal

Fleximaal heeft de website op een geheel nieuw niveau getild

Inloggen

Duitse wijnen

In de afgelopen jaren hebben de Duitse wijnboeren ook te kampen gehad met de veranderende weersomstandigheden. Warme cq  (te) hete zomers en weinig regenval zijn vooral funest voor relatief jonge wijnstokken die nog niet zo diep geworteld zijn. Droogtestress kan ook de druiven al aan de struik verdrogen en de opbrengst beperken. Toch worden er veel mooie wijnen gemaakt, zowel wit als rood, van vooral de Riesling en de Spätburgunder. In het dal van de Ahr -vlak bij Bonn- zorgen de steile hellingen voor voldoende zonlicht opname en maakt van dit lieflijke dal met prachtige dorpjes en wandelgelegenheden een waar rode wijn paradijs.  

Contact opnemen?

De mooiste online oplossingen met Flexmimaal


Webdesign Puurvorm website Fleximaal
Hosting